Wie zijn wij

In 1978 word Ovaa Motors opgericht door motorcrosser Leo Ovaa, op zijn boerderij in Ritthem. Hij verkoopt en onderhoud dan  al een tijd voornamelijk crossmotoren van Maico en Suzuki, en is vanaf 1978 ook officieel Suzuki dealer.

In 1983 verhuist het bedrijf naar de Burchtstraat in Oost-Souburg, met de showroom om de hoek in de Vlissingsestraat, wat later onze huidige locatie word.  In 1983 komt ook het dealerschap voor wegmotoren van Suzuki er bij.

In 1984 word Ovaa Motors off-road dealer van Honda, naast het dealerschap van Suzuki.

In 1993 word het pand aan de Vlissingsestraat uitgebreid, en verhuist de werkplaats van de Burchtstraat naar de Vlissingestraat.

In dit jaar komen er ook diverse dealerschappen van scooters bij, waaronder Peugeot, en in 2002 volgt het dealerschap van Yamaha.

In 2015 word het dealerschap van Honda verruild voor het dealerschap van Husqvarna. Vanaf dit moment hebben wij dus naast het dealerschap van Suzuki en Yamaha, 3 verschillende merken in het off-road segment, en 6 dealerschappen totaal!

In 2017 treed de zoon van Leo, Steven Ovaa toe in het bedrijf, om het op een later tijdstip volledig over te nemen.

In 2018 viert Ovaa Motors het 40 jarige bestaan, en het 40 jarig dealerschap van Suzuki!

In 2021 volgt de grote verhuizing vanuit Oost-Souburg naar het pand aan de Mercuriusweg in Vlissingen, een mijlpaal in onze historie!

In 2022 volgt het dealerschap van GASGAS, net als Husqvarna een dochteronderneming uit de KTM AG Group

In 2023 treed Casper Ovaa officieel toe tot het bedrijf, na een aantal jaar in dienst te zijn geweest.

Als een van de oudste dealers in Nederland, hopen wij met onze passie voor motoren en de motorsport, in 2058 het 80 jarig bestaan te kunnen vieren!

Ons bedrijf is geboren uit passie voor de motorsport, met de motorcross in het bijzonder. Na zelf jaren actief geweest te zijn op landelijk niveau en als een van de eerste Zeeuwen met de ‘Inter’ status, oefende Leo Ovaa zijn kennis en ervaring uit in de werkplaats en verkoop. Na zelf het crossen op een lager pitje te hebben gezet, hebben er verschillende rijders op Nederlands en Europees niveau gereden voor onze zaak, en verschillende nationale titels gewonnen in Nederland en Belgie! Ook zijn er een aantal wedstrijden voor het wereldkampioenschap gereden door onze rijders. Waaronder ook Leo’s oudste zoon Casper (die altijd al nauw betrokken was bij ons bedrijf), die als een van de weinige Nederlandse rijders langer dan 10 jaar de ‘ Inter’ status heeft gehad bij zowel de motorcross als enduro!! De jongste zoon van Leo, Steven heeft in 2013 ook de ‘Inter’ status behaald bij de KNMV motorcross, en in 2023 bij de KNMV enduro.

Deze jarenlange ervaring op het motorsport gebied, met de gedrevenheid naar perfectie en om het beste in mens en machine naar boven te halen, straalt door in ons bedrijf, en deze kennis passen wij toe op al onze motoren in de winkel en werkplaats. Wij kennen zelf het ‘ klappen van de zweep’, en zijn voortdurend opzoek naar de beste manieren en middelen.

Kortom zijn wij echt een familie bedrijf, zeer divers en met jarenlange ervaring, ongekende passie voor motoren!